Йога за деца

Йога за деца

Йога за Деца е практика, която дарява децата със спокоен и уравновесен ум, здрави, енергични и гъвкави тела, отговорност и дисциплина към себе си и околните.

Йога за деца на възраст 8-13 години включва забавни упражнения и дихателни практики, насочена към деца с различни възможности. Практиките на тази възраст започват да приличат все повече на йога за възрастни. Поставя се акцент на техниката и точността в позите, както и значението на дълбокото и редовно дишане. Децата развиват самочуствие, вътрешна и външна сила, внимание и концентрация.

Клуб „Йога Здраве“ е част от Българска Федерация по Йога. Заниманията на преподавателите осигуряват максимално допустима натовареност, съобразена с необходимата дневната доза физическо движение за децата. Йога класовете действат тонизиращо и ободряващо ума и тялото. Провеждат се …. пъти седмично с продължителност от 40 минути/занимание.

Ето и някои от ползите за децата и семейството:

  • Йога укрепва физическото здраве, мускулната активност, гъвкавостта и координацията на децата;
  • Йога за деца засилва самосъзнанието, уменията  да изразяват емоциите си, да бъдат уверени и да изследват своите усещания;
  • Йога подобрява въображението и чувството за съпричастност;
  • Йога учи децата да се забавляват без разделение и да си помагат един на друг;
  • Йога за деца учи на самодисциплина;
  • Йога е положителен фактор при укрепване на семейството. Йога се практикува от млади и възрастни и е интересна тема за общуване между поколенията;

Препоръчително облекло:

Подходящо облекло за заниманията по йога са спортни дрехи от меки и естествени материи, даващи възможност за свобода на движенията.

Йога за деца е прекрасен начин вашите деца да бъдат насърчавани към здравословен живот и да се развиват физически, умствено и духовно. Дарете им усмивка и увереност чрез нашите йога практики.

Share this post

Вашият коментар